Категорії

Зульфія рекомендує

Нові відгуки

J'adore, Dior парфумерна композиція
Можно ли из этой композиции сделать... 
01-12-2016
Емульактив-Ізо емульгатор
Нежный, приятный, бархатный!!! 
01-12-2016
Термометр електронний
Купить батарейки не проблема, в любом... 
01-12-2016
Коензим Q10
Масло не перегревать выше 50 С, нужно... 
01-12-2016
Нерафінована олія кокосу
Эмульсия «Увлажнение», 50 мл... 
01-12-2016

Рецепти з какао

Самий корисний компонент ласощів — какао. Терта коричнева маса бобів і жовтеньке какао-масло надають масу можливостей какао, шоколад, черныйкондитерам-любителям. Нескладно зробити домашні цукерочки, які будуть не просто смачні, а ще й корисні: какао славиться унікальним жирнокислотним складом, здоровим і корисним.
Декілька простеньких і ефектних рецептів з какао розцвітять домашнє дозвілля.
Приємного вам чаювання в колі рідних і друзів!
Шоколадна паста «Нутелла», 150 г
- Какао-масло - 20 г
- Вершкове масло - 50 г (розм'якшене) 
- Згущені вершки - 5-6 ст. ложок
- Добавки - 2-3 ч.л. (горіхи мелені, кунжут, лікер)
- Харчові ароматизатори - 20 крапель.
На водяній бані-1 підігріти згущенку до 40 ° С.
На водяній бані-2 розтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати в неї підігріте згущене молоко і вершкове масло, почати збивати. Якщо робити це блендером, то у фіналі паста буде як м'яке масло, якщо віночком - паста вийде повітряна і об'ємна. Після того, як маса виміситься, трохи збільшившись в об'ємі, ввести ароматизатори і горіхи, остаточно збити.
Шпателем розкласти масу у зручні баночки.
Насиченість пасти шоколадом можна варіювати: менше какао тертого, більше горіхів або згущеного молока. Орієнтуйтеся на смаки домашніх, вони підкажуть. Зберігайте пасту в холодильнику і не хвилюйтеся - збита паста буде легко намазуватиметься на хліб і здобу.
Шербет «Какао і фундук», 600 г
- Какао-масло - 100 г
- Горіхи - 250 г (фундук, мигдаль, кеш'ю, фісташка)
- Згущені вершки - 1 банка
- Вершкове масло - 75 г (розм'якшене)
- Добавки - 2-3 ч.ложки (ром, лікер)
- Харчові ароматизатори - 5 мл
Горіхи обсмажити на сухікакао, масса, бобы, шоколадй сковороді (трошки і недовго) і крупно подробити.
На водяній бані-1 підігріти згущенку до 40 ° С.
На водяній бані-2 розтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати туди підігріте згущене молоко і вершкове масло, рівномірно вимішувати п'ять хвилин дерев'яною ложкою, поки маса не загусне відчутно. Додати горіхи, розмішати.
Формувати масу можна по-різному: викласти у форму з високим бортиком, в чистий пакет-коробку з-під молока з відрізаним боком. Найзручніше шербет, що холоне, розкотити як ковбаску.
Масу залишити на 4 години на верхній полиці холодильника. Порізати на невеликі цукерки, можна обваляти в кокосовій стружці. Зберігати шербет потрібно в холодильнику, оскільки при кімнатній температурі маса розм'якшується.
Ласувати шматочок шербету найкраще з несолодким чаєм або міцною кавою. Ласощі дуже ситні, але не дуже калорійні: горіхи і какао заряджають енергією надовго!
Шоколад «Чорний»
- Какао-масло - 10 г
- Цукрова пудра - 4 ст.ложки
- Вершки жирні і густі - 4 ст.ложки
- Ванілін - на кінчику ножа
- Добавки (мигдаль, вишня, кокос) - за бажанням.
На водяній бані-1 підігріти вершки до 40 ° С. Розтерти в них цукрову пудру і ванілін.
На водяній бані-2 розтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати в неї підігріті вершки, рівномірно помішувати п'ять хвилин дерев'яною ложкою, поки маса не загусне. Додати горіхи, розмішати. Залити у форму, відправити в холодильник на 3-4 години.
Шоколад «Класичний»
- Какао-масло - 50 г
- Цукрова пудра - 4 ст.ложки
- Вершки жирні і густі - 2 ст.ложки
- Ванілін - на кінчику ножа
- Добавки (мигдаль, вишня, кокос, козинак) - за бажанням.
На водяній бані-1 підігріти вершки до 40 ° С, розтерти в них цукрову пудру і ванілін.
На водяній бані-2 розтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати в неї підігріту згущенку, рівномірно помішувати п'ять хвилин дерев'яною ложкою, поки маса не загусне. Додати горіхи, розмішати. Залити у форму, відправити в холодильник на 3-4 години.
Праліне «Какао»
Основна пропорція така: 75% тертих какао-бобів, 25% какао-масла. Праліне будуть гіркуваті, оскільки цукру в рецепті нет.
- Какао-масло - 25 г
- Добавки (мед, родзинки, кунжут, насіння) - за бажанням.
На водяній бані-2 ро
зтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати в неї підігріте згущене молоко і вершки, рівномірно помішувати п'ять хвилин дерев'яною ложкою, поки маса не загусне. Можна масу розділити і ввести різні добавки. Після фінального змішування розлийте масу в мініатюрні формочки, залиште застигати при кімнатній температурі (щоб уникнути появи конденсату).
Праліне будуть тверді, споживайте їх з гарячим какао або солодким чаєм.
Цукерки «Шоколад і кокос»
- Какао-масло - 40 г
- Кокосова стружка - 4 ст.ложки
- Цукрова пудра - 3 ст.ложки
- Згущені вершки - 2 ст.ложки
На водяній бані-1 підігріти вершки до 40 ° С, розтерти в них цукрову пудру.
На водяній бані-2 розтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати в неї підігріту згущенку, рівномірно помішувати п'ять хвилин дерев'яною ложкою, поки маса не загусне. Додавання згущенки робить масу м'якше, тому цукерки доведеться зберігати в холодильнику.
Формувати цукерки можна по-різному: кульки (скачати і обваляти в тертої вафлі або кокосовій стружці) або розлити по мініатюрах-формочкам, начинивши кожну цукерку горішком (мигдаль, фісташка, фундук).
Цукерки «Чорнослив у шоколаді»
- Какао-масло - 60 г
- Цукрова пудра - 4 ст.ложки
- Згущені вершки - 2 ст.ложки
- Ванілін - на кінчику ножа
- Чорнослив без кісточок - 12-15 штук.
На водяній бані-1 підігріти згущенку до 40 ° С.
На водяній бані-2 розтопити какао-боби і какао-масло.
Зняти з бані какао-суміш, додати в неї підігріте згущене молоко і цукрову пудру, рівномірно помішувати п'ять хвилин дерев'яною ложкою, поки маса не загусне.
Підготувати формочки для майбутніх цукерок. Заливати їх наполовину, вставляти в масу черносливину (курагу, родзинки, інший сухофрукт). Після все відправити на верхню полицю холодильника на 3-4 години.
Глазур шоколадна, 150 г
- Какао-масло - 40 г
- Цукрова
 пудра - 2 ст. ложки
- Сметана жирна густа - 1 ст. ложка
- Вершкове масло - 50 г.
На водяній бані розтопити какао-боби і какао-масло, додати туди вершкове масло і сметану (в якій попередньо розтерли цукрову пудру). Рівномірно помішувати шпателем глянсувату масу хвилину-дві, до повного змішування компонентів.
Готова глазур може прикрасити собою торт, кекс, печиво, вафлі, зефір, кренделі, солодкі палички і козинак, горіхи і сухофрукти.
Глазур за 45 хвилин застигає до твердого пластичного стану на нижній полиці холодильника.

Омолоджуюча маска з какао